2012-02-27 15:39 kategoria: Przemysł spożywczy
Witam, jakie muszę spełniać wymagania sanepidu, żeby sprzedawać watę cukrową w nadmorskim kurorcie na chodniku? Czy fartuch, czapka, ksiazeczka sanepidu, atest na maszyne wystarczy? jak wyglada sprawa z wodą bieżącą i toaletą dla personelu.
Pozdrawiam
0 odpowiedzi
2012-02-26 14:26 kategoria: Rozliczenia z ZUS
Witam, mam 18 lat i chciałbym w sezonie otworzyć własną działalność gospodarczą, mianowicie mała gastronomia w nadmorskim mieście. Chciałbym również, żeby mój 16-letni brat pomagał mi w pracy, więc tu rodzi się pytanie czy musi placić składki ZUS czy jest możliwość obejścia tego? Jeżeli naruszyłbym...
2 odpowiedzi
2012-02-26 22:30 kategoria: Pozostałe: Podatki
Witam,
Planuję w sezonie otworzyć małą gastronomię, a mianowicie sprzedać waty cukrowej. W związku z tym mam pytania:
1. Jak wyglądałoby rozliczenie w przypadku karty podatkowej? ( z tabelki na 2012 rok wynika, że była by to kwota 386-541 pln)
2. Jeżeli mój pracownik byłby zatrudniony na umowa-zlec...
2 odpowiedzi